ҚҰРБАН АЙТ МЕРЕКЕСІ ҚАРСАҢЫНДА ҰСЫНЫЛАТЫН КЕҢЕСТЕР:
- Құрбан айт мерекесіне шалынатын малдың ветеринариялық құжаттары болуы қажет;
- Мал соятын орындарда санитариялық-эпидемиологиялық талаптардың сақталуы қамтамасыз етіледі:
*өнімге жұмсалатын малдарды сою арнайы бөлінген орындарда жүргізіледі,
*сою орындарының іргелес аумағын санитарлық тазалауды, абаттандыруды және аумақтың шаң болмауы қамтамасыз етіледі.
*Қалдықтар жинауға арналған контейнерлер орнатылады, сумен қамтамасыз етіледі, персонал мен келушілерге арналған құрал-саймандарды санитарлық өңделіп, дезинфекциялау және қолжуу құрылғысымен жарақтандыру,
*қасапшылар арнайы киіммен (алжапқыш, қолғап, бас киім, резеңкеетік) және жеке гигиеналық заттармен (маска, қолғап, тері антисептиктері) қамтамасыз етіледі,
*етті сақтауға арналған тоңазытқыштар қарастырылады, белгіленген жерлерде малды заңсыз сою фактісіне және ет өнімдерін рұқсат беру құжаттарынсыз (ветеринариялық анықтама немесе вет-куәлік) сатуға жол бермеу қажет.
- Мерекеге қатысатын тағам өнімдерін сақтайтын, дайындайтын, тасымалдайтын, сататын кәсіпкерлермен аспаздар жеке бас гигиенасын сақтау, медициналық кітапшаларының болуы, арнайы киіммен және бірреттік қолғаптармен жұмыс істеуі қажет.