Балық майы көру қабілетін жақсартады
Балық еті – адам ағзасы үшін пайдалы тағамдардың бірі. Оның құрамында адамға аса қажетті белок, май, дәрумен, протеиндер, омега 3, 6, 9 амин қышқылдары, көптеген минералды заттар бар. Ал сүйегімен жейтін майшабақ, арқан (лосось) балықтарында фосфор және фтор көп мөлшерде кездеседі. Кальций сүйекті қатайтса, фосфор ағзаның атқаратын барлық қызметіне қатысады. Сирек тұтынатын балықтың еттен де пайдалы екенін көпшілігіміз біле бермейміз.
Балықтың пайдасы:
– балықтағы амин қышқылдары адам ағзасына сіңімді. Бұл қышқылдардың құрамында ағзаға аса пайдалы метионин көп;
– бауыр ауруларының алдын алады;
– балық белогында бой өсіруге ықпал ететін лизин қышқылы да мол;
– балық майының құрамында А және Д дәрумені көп. Сондай-ақ, менолен және арахидон қышқылдары да бар.
– балық өнімдерінен жасалған тағамдар ас қорыту бездерінің жұмысын жақсартады;
– балық құрамында иод, фтор, мыс, кобальт секілді химиялық элементтер бар;
– балықтан жасалған тағамдар жүрек жұмысын жақсартуға көмектеседі.
Материал vk.com әлеуметтік желісінен.