ТҰЗДЫҢ ЗИЯНЫН БІЛЕСІЗ БЕ?
Зерттеушілер қан қысымының қатты жоғарылауына тұздың тікелей әсері болатынын айтты. Олар күнделікті тағамға 6 граммнан артық қоспауға кеңес береді. Бұл туралы korrespondent.net сайты жазды, – деп хабарлайды «Жаңақорған тынысы» газетінің сайты.
Ұлыбритания және АҚШ ғалымдарының айтуынша, тұзды көп пайдалану қан қысымы жоғары адамдар үшін өте қауіпті. Олар қан қысымының қатты жоғары болуы мен тұзды көп мөлшерде тұтыну арасындағы байланысты анықтады. Зерттеу жұмысына атсалысқан еріктілердің қан қысымы калий немесе жүрек-қан тамырлары жүйесіне пайдалы өзге заттар тұтынған кезде де қалпына келмеген.
Жасұлан Сейдеметов