САРЫМСАҚТАН ЖАСАЛҒАН КОФЕ ІШКІҢІЗ КЕЛЕ МЕ?
Жапониялық аспаз сарымсақтан кофе дайындау әдісін ойлап тапты, – деп жазды «Жаңақорған тынысы» сайты korrespondent.net-ке сілтеме жасап.
Аспазға бұндай ой 30 жыл бұрын келген екен. Ол өзінің алаңғасарлығынан және дәмханада адамның көптігінен стейкті сарымсақ тұздығында көп ұстап, күйдіріп алады. Сосын ол күйген сарымсақты ыстық суға салып қояды. Жаңағы сарымсақ қосылған судың дәмі кофеге ұқсайтынын байқайды, тек ащы. Қазір ол кәдімгі кофе секілді дайындалатын ұнтақталған сарымсақ өндірісін қолға алған. Бірінші сарымсақты қуырып алып, содан кейін ғана ұнтақтау керек. Сусыннан сарымсақтың иісі шығып тұрады, бірақ сарымсақ қуырылғандықтан оның дәмі болмайтын көрінеді.