Тәттінің ағзаға тигізер қаупі қандай?
Копенгаген университетінің ғалымдары құрамында қанты көп тағамдарды көп пайдалану – ағзадағы қан құйылуының нашарлауына соқтыратынын айтты, – деп жазды lenta.ru.
Зерттеушілердің мұндай тұжырымдамасы «Тhe Copenhagen Post» журналына жарияланған. Зерттеу уақытында тәттіні өте көп қолданатын адамдарды сынақтан өткізген. Екі апталық зерттеудің нәтижесінде, тәтті жегіштердің аяқтарының соңғы жағына қарай 17 пайыз қан аз жүре бастағаны анықталған. Яғни, денедегі қан құйылу процесі бұзылған.
Зерттеушілердің мұндай тұжырымдамасы «Тhe Copenhagen Post» журналына жарияланған. Зерттеу уақытында тәттіні өте көп қолданатын адамдарды сынақтан өткізген. Екі апталық зерттеудің нәтижесінде, тәтті жегіштердің аяқтарының соңғы жағына қарай 17 пайыз қан аз жүре бастағаны анықталған. Яғни, денедегі қан құйылу процесі бұзылған.