ЕТТІҢ ЗИЯНЫ ЖОҚ
Қазақ аптасына бірнеше рет ет асып жемесе көңілі көншімейтін халық. Дәрігерлердің күні кешеге дейін «оның құрамында холестерин көп, сондықтан етті жиі жей беруге болмайды» деп келгені мәлім.
Бірақ ғалымдардың кейінгі зерттеулері мұндай пікірді жоққа шығарды. Ет әбден қайнап пісірілсе немесе жақсылап қуырылса,оның бойындағы ағзаға зиянды заттардың басым басым бөлігі жойылады екен.
Қайта арасына ет салынып сатылатын бәліштер мен самсалардың зиянды көрінеді. Еттің құрамындағы адам ағзасына қажетті қоректік заттар өсімдік майына қарағанда жиырма есе тез қорытылады екен.