Өт қоюланса қайтесіз?
Ашқарынға жарты стакан тазартылмаған күнбағыс майын ішіп, оң жақ бүйіріңізбен жайлы төсекке жатыңыз. Өт тұсына алдын-ала дайындалған жылы «грелка» қойылады. Суығанша жылы оранып жата тұрыңыз. Бұдан кейін үш күн бойы сұйық ас пен аз ғана итмұрын (шиповник) қайнатпасын (қантты өте аз қосады) ішіп жүру керек. Ем үшін кептірілген итмұрын жемісін жуып, термосқа демдеп қойса тіпті жақсы. Оны күні бойы қалауыңызша іше беруіңізге болады.
Қазір асқабақ дәнін табу аса қиын емес. Осы дәнді, кептірілген шайшөп (зверобой) пен салаубас (бессмертник) шөптерінің әрқайсысынан 2 ас қасықтан алып, 2 литр суда 10 минут қайнатасыз. Сүзіп алып, күніне 4 рет жарты стаканнан ішіп жүру керек. Бір жетіден кейін 10 күн демалып, тағы қайталауға болады.
Өттің қоюлануын тежейтін, емдейтін, әрі ағзаны тазарту мен қуат беруде қызылша – таптырмас дәру. Ем үшін күнделікті ашқарынға жарты стакан қызылшаның жаңа алынған шырынын ішу керек. Оған күн аралатып қияр мен сәбіз шырынын араластырып ішсе, өттің қоюлануынан ғана емес, витамин жетіспеушілігінен туындайтын барлық жайсыздықтан құтылып, реңіңіздің де жасара бастағанын байқайсыз.
Бүгінде дұрыс тамақтанбау салдарынан өті қоюланып, ас қорытуы қиындап жүрген адам көп. Мен бұл амалдың үшеуін де, әрқайсысын 7 күн үзілістен кейін жасап көрдім. Нәтижесі мақтануға болатындай-ақ. Сіздер де жасап көріңіздер, зияны жоқ.
Дереккөз: Zamana.kz